loading....

V Snaar

Selecteer je motor en vind het geschikte product
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 52

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 52

Pagina

V-Snaar

Er zijn V-snaren en tandriemen. Als het om de aandrijving bij motoren en scooters gaat zien we V-snaren hoofdzakelijk in de overbrenging bij de scooters in de variator. Tandriemen worden, als alternatief voor de ketting, gebruikt voor het aandrijven van achterwielen.

Voordelen V-snaren en tandriemen

Een tandriem moet een bepaalde spanning hebben om te voorkomen dat de tanden van de riem over de tanden van de poelie springen. De voorspanning moet hoogste trekkracht die in de tandriem optreedt in de eerste versnelling kunnen opvangen. Het voordeel van deze voorspanning is dat er geen speling in de aandrijving naar het achterwiel zit. Na het afremmen op de motor ontstaat er dus geen ruk in de aandrijving als er weer gas wordt gegeven. Dat is bij een ketting wel het geval. Bovendien is de tandriem geruisloos en onderhoudsvrij. Alleen een regelmatige inspectie om beschadigingen op te sporen is nodig.

V-Snaar of tandriem vervangen

De levensduur van de tandriem is vergelijkbaar met die van de ketting, maar wanneer hij vervangen moet worden bent u bij Goedhart Motoren aan het juiste adres. Wij kunnen alle soorten tandriemen voor uw motor of scooter leveren. Zowel origineel als after market merken, maar altijd in de juiste maat voor uw tweewieler.