Motor Bougie

Filter producten voor je motor

Producten 1-24 van 333

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 333

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Motor Bougie

De bougie is een onderdeel van het ontstekingssysteem van de verbrandingsmotor. De bougie ontsteekt het samengeperste lucht-brandstof mengsel in de cilinder door middel van een elektrische vonk.

Verwisselen Bougies

Niet eens zo heel lang geleden hadden veel motorrijders vaak een setje reservebougies bij zich om bij pech onderweg, zoals de beruchte ‘vette’ bougie of een ‘pareltje’, snel en eenvoudig zelf een reparatie uit te kunnen voeren. Met de huidige kwaliteit van de motorfietsen is dat gelukkig niet meer nodig, helemaal niet wanneer je je houdt aan de voorschriften uit het instructieboekje dat aangeeft wanneer de bougies verwisseld moeten worden.

Nieuwe Bougies kopen

Sommige mensen denken “Wanneer ze niet defect zijn, hoef je ze niet te vervangen.” maar dat is niet verstandig. Uitstellen van onderhoud kan later voor veel hogere kosten zorgen als ze wel stuk gaan. Bougies hebben een keramisch deel dat kan breken. Ze kunnen een bepaalde tijd een bepaalde hitte aan, maar als ze langer meegaan, wordt de kans op breken steeds groter. Besparen op (noodzakelijk!) onderhoud is nooit verstandig en zo duur zijn bougies niet.

Goedhart Motoren levert bougies van topmerken als NGK. Via het Mijn Motor keuzemenu is eenvoudig te achterhalen welke bougies nodig zijn. Neem bij vragen of twijfels gerust even contact op met onze technische staf.