Motor Hoofdremcilinder

Filter producten voor je motor

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Motor Hoofdremcilinder

Een hoofdremcilinder is een pompje dat met de remhendel wordt bedient. Wanneer je de zuiger van dit pompje indrukt, wordt er remvloeistof via de remleidingen naar de remklauw gepompt.

De werking van een Hoofdremcilinder

De remklauw is voorzien van één of meerdere zuigers. De vloeistof uit de hoofdremcilinder duwt deze zuigers tegen de remblokken die vervolgens de remschijf inklemmen. Omdat de druk in een vloeistof overal gelijk is, is de vloeistofdruk in de remklauw gelijk aan de druk die je door het indrukken van het remhendel in de hoofdremcilinder opbouwt.

De hoofdremcilinder is dus een essentieel onderdeel van het remsysteem dat mede bepalend is voor het goed functioneren van het schijfremsysteem.

De Hoofdremcilinder vervangen

Goedhart Motoren kan zowel originele hoofdremcilinders als goede alternatieven leveren. Bij het vervangen van een versleten of beschadigde hoofdremcilinder is het belangrijk om het juiste vervangende onderdeel te bestellen. Dit is eenvoudig te achterhalen via het Mijn Motor keuzemenu op de webshop. Neem bij twijfel even contact op met onze technische staf.