Webshop & werkplaats open, winkel gesloten. Producten & motoren worden bezorgd. Telefonisch bestellen: 0172-650005. 0172 650005

Motor Remklauw

Filter producten voor je motor

Motor Remklauw

De remklauw is een vitaal onderdeel van het remsysteem van de motor. Wanneer de remklauwen niet goed werken kan de remwerking van de motor minder worden of kan de motor ongelijk gaan remmen wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Het is dus belangrijk dat de remklauwen van de motor in goed werkende staat verkeren.

Werking Remklauw

Wanneer u remt oefent de remklauw door middel van de zuigers druk uit op de remblokken. De remblokken drukken op hun beurt met grote kracht tegen de remschijf aan die meedraait met het wiel. Door de wrijving tussen de remblokken en de remschijf remt de motor af.

Remklauw vervangen

In theorie gaat een remklauw erg lang mee. Nu kan de remklauw in de praktijk nog wel eens vast komen te zitten door vuil of door roest. Als dit het geval is zal de remklauw zijn werk minder goed of zelfs helemaal niet kunnen doen. In veel gevallen is het voldoende om de remklauw te reviseren. Als de remklauw helemaal vastgeroest zit zal de remklauw vervangen moeten worden.

Goedhart Motoren levert zowel originele vervangende remklauwen als after-market remklauwen van merken als Brembo. Via het Mijn Motor keuzemenu is eenvoudig te achterhalen welke remklauwen geschikt zijn. Neem bij twijfel gerust contact op met onze technische staf.

You have 1 product in the equation Alles wissen Vergelijken