Motor Remschoenen

Filter producten voor je motor

Motor Remschoenen

Remschoenen zorgen ervoor dat het wiel vertraagd wanneer de rem in wordt getrapt. net als bij remblokken, zijn remschoenen aan slijtage onderhevig. Hierdoor is het belangrijk om de remschoenen tijdig te vervangen.

Werking remschoenen

Vooral oudere motoren zijn nog voorzien van een trommelrem, vooral in het achterwiel. Zo’n trommelrem bestaat uit twee halvemaanvormige remschoenen die zijn gemonteerd op een vaste remankerplaat, die niet kan meedraaien met het wiel. Daaromheen zit de remtrommel die is bevestigd aan het wiel en dus meedraait. Wanneer het rempedaal wordt ingetrapt, worden de remschoenen naar buiten geduwd, zodat ze in contact komen met de remtrommel. Door de wrijving, die dan ontstaat, wordt het wiel afgeremd.

De remschoenen zijn bekleed met een materiaal met een hoge wrijvingsweerstand, de remvoering. Wanneer het rempedaal wordt losgelaten worden de remschoenen door veren weer naar binnen getrokken. De remvoering is aan slijtage onderhevig en daarom moeten de remschoenen van tijd tot tijd vervangen worden.

Remschoenen vervangen

Het is belangrijk de remschoenen tijdig te vervangen zodat het remvermogen optimaal blijft. Via het Mijn Motor keuzemenu zijn de juiste remschoenen eenvoudig te achterhalen en te bestellen. Goedhart motoren levert zowel originele vervangende remschoenen als topkwaliteit remschoenen van andere merken. Neem bij twijfel of vragen gerust contact op met onze technische staf.